A zijn

July 7, 2008

Nuts!

Filed under: Commentaar, Pi^2, YE$ — azijn @ 21:40

Gelukkig is er ook nog een provider als XS4All.

Onder druk van verscheidene wereldwijde entertainment-lobbys wordt filesharing door individuen steeds meer en meer gecriminaliseerd. Terwijl een legertje advocaten de flagrante copyright-schendingen van bijvoorbeeld YouTube zo’n beetje links en rechts manoevreert, hebben zelfbenoemde copyright-premiejagers de jacht geopend op de doorsnee consument, die ook wel eens een mp3’tje download.

Nieuwste suggestie: 3x betrapt worden op downloaden leidt tot afsluiten door de ISP. Betekent dit dat deze persoon dan ook niet meer bij een andere ISP zich mag aanmelden? Oftewel, een internet-paria wordt? Levenslange straf voor een slachtofferloos vergrijp…

Wat misschien nog wel vreemder is, internetconnectiviteit is een nuts-voorziening geworden. Je kunt al praktisch geen belastingaangifte meer doen zonder aansluiting. En ook bankieren en reizen wordt een stuk lastiger.

Dus na 3x afsluiten is een beetje vergelijkbaar met iemands waterleiding afsluiten als je ze 3x hebt betrapt op het natgooien van de buurman. Of, iets serieuzer, de rest van hun leven stroom afsluiten van iemand als ze 3x betrapt zijn op het houden van een wietplantage (maar wel netjes de stroomrekening betaalden!).

Volkomen terecht dat XS4All daar tegenin gaat. In tegenstelling tot de smoelloze conglomeraten als Ziggo of UPC, die doen alsof hun neus bloedt.

Internet is een nutsvoorziening, een ISP is geen politie-agent, en de politiek moet vooral Stichting Brein niet verwarren met de vox populi. Die laatste heeft namelijk al luid en duidelijk gesproken: in het voordeel van filesharing. Niet zozeer met woorden, maar als we de cijfers van Brein mogen geloven, wel in daden.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Theme: Shocking Blue Green. Get a free blog at WordPress.com

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 55 other followers